„Az év horgásza” 2015
2015. május 1. - július 31.
Országos döntő horgászok napja: 2015. augusztus 22.

2013-tól az Energoteam Kupa mellett egy újabb országos horgászversenyt rendezünk meg „Az év horgásza” elnevezéssel a horgászatot és a versenyt kedvelő horgászok számára. Ez a verseny abban különbözik az Energoteam Kupától, hogy ebben a sorozatban minden tavon a selejtezőszakaszban egyszerre egy időben összesen 5 óra időtartamban tehetik próbára tudásukat és szerencséjüket a horgászok, nemcsak az amatőr, hanem a profik is. Minden tó más-más időpontban rendezi meg a versenyt, / a tavak saját hatáskörben döntenek a verseny időpontjáról/ így arra is van lehetőség, hogy az horgász, aki korábban sikertelenül próbálkozott egy másik tavon újra szerencsét próbálhasson. A versenyben egyéni és páros (a páros minden megkötés nélkül 2 fő) kategóriában lehet indulni. Minden tóról kategóriánként egy-egy továbbjutó kerül az augusztusi országos döntőbe, amely a Zoltán és Diana tavon 2015. augusztus 22-án kerül megrendezésre.

Az év horgásza versenyt a kijelölt tavak
2015. május 1 - július 31. közötti időszakban rendezik meg!

Egyéni kategória

Ebben a kategóriában bárki részt vehet, korra, nemre való tekintet nélkül. Minden horgász egy bottal és botonként egy horoggal felszerelt szerelékkel horgászhat, de a módszereket tetszőlegesen váltogathatja. Minden hal beleszámít a fogási mennyiségbe. Külső segítség igénybe vétele tilos! Az etetés mennyiségét az adott tó határozhatja meg, illtetve a horgászmódszereket az adott tó korlátozhatja. (pl. lehet lesz olyan tó ahol a pergetést nem engedik.)

Páros kategória

Ebben a kategóriában két fő vehet rész (gyermek nem csatlakozhat 3 főként) Páros kategóriában bármilyen felállásban el lehet indulni korra, nemre való tekintet nélkül. A páros két bottal és botonként egy horoggal felszerelt szerelékkel horgászhat, (nem összekeverendő az Energoteam kupa és a Star Leicht kupa családi kategória szabályával) de a módszereket tetszőlegesen váltogathatják. A páros mindenben segítheti egymást, a pároson belül semmiféle megkötés nincs. A fogott hal mérlegelése egyszerre összességében történik. Minden hal beleszámít a fogási mennyiségbe. Külső segítség igénybe vétele tilos! Az etetés mennyiségét az adott tó határozhatja meg, illtetve a horgászmódszereket az adott tó korlátozhatja. (pl. lehet lesz olyan tó ahol a pergetést nem engedik.)

Verseny díjazása:

A verseny összdíjazása: 1.000.000.- Ft
Az országos döntőkben minden kategóriában a bejutott versenyzők ajándékot kapnak.