Az év horgásza
IV. Energoteam Kupa 2008
Országos Amatőr Horgászverseny
egyéni családi, ifjúsági, gyerek kategóriában
A verseny összdíjazása 4.000.000 Ft

Versenykiírás: A versenyen versenyhorgászok kivételével bárki részt vehet.

A verseny első szakasza: Selejtezők 2008. április 1-től 2008. augusztus 3-ig.

A verseny második szakasza: Házidöntők 2008. augusztus 8-9-10-én tavanként a legjobb 15 versenyző házidöntőben méri össze tudását az első helyezett jut tovább az országos döntőbe.

A verseny harmadik szakasza: Döntő

2008. augusztus 16. Gyerek Döntő Nagyerdesi horgásztó Ibrány
2008. augusztus 17. Ifjúsági Döntő Harcsás tavak Gyula
2008. augusztus 23. Egyéni Döntő Cser tó Alsópetény
2008. augusztus 24. Családi Döntő Diana és Zoltán tó Etyek

Verseny leírása:

  1. A horgász megérkezéskor a halőrháznál bejelentkezik, ahol megtörténik a regisztráció.
  2. A halőr a jegyzőkönyvbe beírja az érkezés időpontját, innentől számítva a horgásznak 5 óra áll rendelkezésére, a hely elfoglalására, etetésre, horgászásra és mérlegelésre. Amennyiben a horgász a rendelkezésre álló 5 órát túllépi, úgy eredménye nem számít bele a versenybe.
  3. Egy versenyző több alkalommal is részt vehet a versenyben a nevezési díj minden alkalommal történő kifizetése esetén.
  4. Mérlegelésnél az afrikai harcsa nem számít bele a fogási mennyiségbe.
  5. A mérlegelést követően a halakat vissza kell engedni.
  6. Rakósbot használata tilos!
  7. Verseny szabálya:

egyéni kategória: egyetlen, horoggal felszerelt szerelékkel horgászhat, de a módszereket tetszés szerint váltogathatja. Külső segítség igénybe vétele tilos.

családi kategória: minimum két fő (pl.: feleség-férj, -élettársi kapcsolat, szülő-gyerek, testvérek, nagyszülők-unokák ...stb.) horgászhat. Családonként két bottal és botonként két horoggal lehet horgászni. A módszerek tetszés szerint változtathatók, a versenyzők egymásnak segíthetnek (pl.: bedobás, szákolás, stb.). A mérlegelésnél az összfogás számít. Családtagokon kívül külső segítség igénybe vétele tilos.

ifjúsági kategória: Felnőtt felügyelet mellett lehet nevezni azoknak, akik 2008. augusztus 31. után töltik be 12. életévüket és 2008 augusztus 31.-ig betöltik a 18. életévüket. Egy bottal, botonként egy horoggal lehet horgászni, de a módszerek tetszés szerint váltogathatók. Külső segítség igénybe vétele tilos.

gyerek kategória: Csak szülői felügyelet mellet lehet nevezni a gyerekeknek. Ebbe a kategóriába azok a gyerekek tartoznak, akik a 6. életévüket 2008-ban betöltik, és a 12. életévüket 2008. augusztus 31-ig töltik be. Gyermek kategóriában egy bottal botonként egy horoggal lehet horgászni. A módszerek tetszés szerint váltogathatók. Külső segítség (szülői) igénybe vétele engedélyezett.